Vezető kiválasztás

A vezető keresés és kiválasztás igazoltan leghatékonyabb eszköze a direkt keresés és célzott megkeresés, így a közép és felsővezetői keresések esetén, irodánk prémium kategóriás, fejvadász eszközrendszeren alapuló toborzási és kiválasztási munkamódszereket alkalmaz.

Első lépésként megismerjük megbízónk értékrendjét és szervezeti kultúráját, célkitűzéseit és jövőképét, a szervezet felépítését és az adott terület, valamint a vezetőhöz tartozó feladat-, illetve felelősségi kör sajátosságait, majd partnerünkkel közösen, meghatározzuk az elvárásokat és az együttműködés kereteit. Ezek után kezdjük meg a piac- és versenytárselemzést, majd az összeállított célcsoportnál teljeskörű direkt keresést végzünk, mely során a versenytársak szervezetét, alá és amennyiben vannak fölé és mellérendeltségi viszonyait, szintekhez és pozíciókhoz tartozó feladat-, felelősségi körét és jogosultsági, illetve döntési hatáskörét is feltérképezzük. 
A szervezet és munkakör elemzés eredményeként, a megbízónk számára elkészített, kiemelten bizalmas státuszriport és potenciális lista, beépíthető hasznos információkat, ugyanakkor csak a leginkább profilhoz illeszkedő vezetőjelöltjeinket tartalmazza. Ezzel a módszertannal olyan mértékig fedjük le a piacot, illetve a potenciális jelöltkört, hogy nem indokolt más keresési eszközrendszer alkalmazása, partnerünk kérésére azonban kiegészítésként társítjuk a klasszikus eszközöket (ajánlás, networking, belső- és külső adatbázis-keresés, hirdetés stb.). A partner igényekhez igazodva, a keresések kontaktálási fázisában, illetve azt követően, érdemi időközönként frissített státuszriportot küldünk.
A mélyinterjúk keretében meghallgatott, érdeklődő és továbblépésre javasolt vezetőkről, részletes értékelőlapot és riportot készítünk, melyet egy úgy nevezett shortlist formával párosítunk, ezzel elősegítve megbízónk döntését. Az ügyfélnél zajló további meghallgatások és kiválasztás során, mindkét féllel folyamatosan szoros kapcsolatot tartunk, segítjük és támogatjuk a továbblépést, a kiválasztást, az ajánlattételt és a szerződéskötést. Szolgáltatásunkat megbízóink igényeihez igazodva, coaching szolgáltatással egészítjük ki, így a szervezetbe illesztett új vezetővel és megbízó partnerünkkel a kiválasztási folyamat lezárása után is konzultációs kapcsolatban maradunk, szem előtt tartva és elősegítve a vezető gyors beilleszkedését, tartós beválását.