Toborzás-támogató szolgáltatások

Toborzás-kiválasztást támogató egyéb szolgáltatásainkat elsősorban azoknak a cégeknek ajánljuk, akik anyagiak, idő, kapacitás, munkaerő és/vagy szakértelem tekintetében, erőforrás hiánnyal küzdenek. Eszközrendszerünkkel, módszereinkkel és szakértelmünkkel elősegítjük és növeljük a toborzás és a kiválasztás hatékonyságát.

Postafiók szolgáltatásunk keretében, megbízónk igényeinek és elvárásainak tükrében, segítünk az álláshirdetési stratégia kidolgozásában, a média-mix meghatározásában (MP Solutions honlap és egyéb megjelenések, online álláskereső portálok, offline és online szakmai fórumok és szaksajtó stb.), illetve a hirdetések megfogalmazásában és megjelenítésében. A beérkező pályázatokat kezeljük, tároljuk és továbbítjuk, illetve visszajelzünk a pályázók irányába. A saját megjelenítésű hirdetéssel szemben, szolgáltatásunk előnye többek között az anonimitás, azaz a keresés titkossága, a szakértelemmel kiválasztott média-mix és a széleskörű megjelenési/megjelenítési lehetőség.

Adatbázis keresés szolgáltatásunk keretében, megbízónk igényeinek és elvárásainak tükrében, irodánk belső adatbázisában és a legismertebb online álláskereső portálok önéletrajz adatbázisában, illetve szakmai fórumokon keresztül keresünk és toborzunk a munkakör betöltésére potenciális jelölteket. Az önéletrajz alapján profil-egyezést mutató jelöltek anyagát kiajánljuk megbízónknak a további egyeztetés céljából. A hirdetés megjelenítéshez és/vagy postafiók szolgáltatásunkhoz képest, előny a célzott, megfelelő potenciális jelöltek keresése, mely növeli a keresés hatékonyságát és a jelöltek beválási arányát, ugyanakkor a keresés „kiszervezése” által időt és kapacitást spórolunk partnerünknek, aki rálátásunk és szakértelmünk eredményeként, megfelelő szakembereket kereshet meg ajánlatával.

Postafiók és adatbázis-keresés szolgáltatásunkra építhető vagy akár megbízónk toborzási folyamatának folytatásaként kombinálható, irodánk előszűrés és/vagy interjúztatás szolgáltatása. Előbbi a hirdetésre jelentkező, adatbázis-keresés útján azonosított vagy partnerünktől kapott jelöltek előszelektálását, illetve a vélhetően potenciális pályázók telefonos megkeresését jelenti. Majd a kulcselvárások (végzettség, szakmai kompetenciák, tapasztalat, nyelvkészség, motiváció, kezdési időpont, bérigény) alapján előszűrjük a pályázókat és egy rövid szöveges riport készítünk, állást foglalunk, illetve javaslatot teszünk a jelölttel való továbblépés vonatkozásában. Utóbbi, azaz az interjúztatás, erre a telefonos kapcsolatfelvételre és előszűrésre épülő személyes meghallgatása a jelölteknek, majd a benyomások és tapasztalatok alapján (részletesen felmérve és elemezve a jelöltek döntéseinek hátterét, motivációs tényezőit, szakmai kompetenciáit és profil-egyezését, illetve készségeit és személyiségjegyeit is), partnerünknek értékelő lap keretében ajánljuk ki a leginkább megfelelő és általunk továbblépésre javasolt pályázókat. Szolgáltatásaink igénybevételének előnye, hogy a folyamat „kiszervezése” által időt és kapacitást spórolunk megbízónknak, ugyanakkor az előszűrés és interjúk eredményeként, partnerünk valóban érdeklődő és megfelelő pályázókkal kerül kapcsolatba és léphet tovább.