Bérfelmérés hatásai

  • October 28, 2020
A cégek jelentős része szívesen áldoz pénzt employer branding tevékenység támogatására, szervezetfejlesztésre, külső marketing tevékenységre, reklámra, rendezvény szponzorációra. Ezzel szemben ha megkérdezik arról, hogy készített-e testre szabott salary benchmarkot, akkor az a válasz, hogy „Minek? Hiszen letöltöttem XY cég ingyenes tanulmányát. Megteszi az is.” Mi is publikálunk országos elemzést minden évben, amely régiónkét megmutatja a leggyakoribb pozíciók átlagbéreit (legalacsonyabb, közép és legmagasabb), de ez maximum referencia pontként szolgálhat a piaci bérek viszonylatában. nem specifikus, így előfordulhat, hogy almát hasonlítunk körtéhez.
Read more

Akár az 1,8 millió forintos fizetés sem lehetetlen ezen a területen

  • January 6, 2020
Akár havi bruttó 1,8 millió forint is megkereshető IT területen az MPS bérpiaci benchmark összefoglalója szerint - írja a HWSW. Jellemzően a bérek havi bruttó 400 ezer és 1,2 millió forint között találhatók. Néhány senior viszont még ennél is többet kérhet a bértárgyalásokon.
Read more

Mit tegyek, ha... - Iránytű a munkaerőpiachoz

  • September 4, 2018
Mit tegyek, ha szeretném kollégáimat a cégnél tartani, a piaci megítélésünket szilárdítani vagy javítani, a vállalatot vonzóbbá ténni? Ez csak néhány azon kérdések közül, ahol egyre nehezebb válaszokat találni a munkaerőpiacon. Ehhez nyújt segítséget a Compass bérpiaci felmérés, mint hiteles piaci információforrás.
Read more