A munkaerő-kölcsönzés a megoldás

  • 2019. augusztus 22.
Magyaror­szá­gon a kölcsönzött munkavállalók aránya eléri az összfoglal­koz­tatottak 4,2–4,4 százalékát – közölték a Világgazdasággal munkaerőpiaci szakértők. Szerintük egyre több hazai cég – jellemzően iparvállalat – kedveli meg e foglalkoztatási formát.
Olvass tovább

Az elvárásnak nem száz százalékban megfelelők is kaphatnak állást

  • 2019. június 28.
Akár diploma nélkül is taníthatnak a jövőben a pályakezdő pedagógusok, ezzel kívánják enyhíteni a munkaerőhiányt az oktatásban. A Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint a vállalatok is hasonló problémával küzdenek. Gyakran pedig a nem teljesen megfelelő jelentkezőket is felveszik, csak hogy legyen elegendő emberük.
Olvass tovább

Vajon a mesterséges intelligencia méri a motivációt és a szakmai iránti elhivatottságot egy önéletrajzban? - Digitális kiválasztás a valóságban

  • 2019. február 22.
Habár hasznosak és elengedhetetlenek a digitális megoldások a HR és toborzás területén, kétséges, hogy képesek lesznek-e egy "sajtpapírra írt" önéletrajzban észrevenni a motivációt vagy az "őrült zseniket". Vizsgáljuk meg milyen eszközökkel könnyíthetjük a munkánkat és mire alkalmasak az innovatív megoldások.
Olvass tovább

Alternatív toborzási módszer kell? Mit szólsz egy fejlesztői versenyhez?

  • 2018. szeptember 18.
Amikor a hagyományos megkeresések egyre kevesebb sikert hoznak a cégek kiválasztási szakembereinek, érdemes szétnézni, hogy milyen lehetőségek vannak még a célcsoportok megszólítására. Érdemes észrevennünk, hogy ott találjuk meg őket a legkönnyebben, ahová önként és érdeklődésük miatt mennek el. Ebben segítenek a fejlesztői versenyek, mint például a ChaosStack és a JUNCTIONxBudapest, amelyek közül a hazai ötletből létrejött ChaosStack ebben a hónapban kerül megrendezésre, szeptember 29-én. Míg egy versenyen természetesen nem az elsődleges témakör a toborzás, a versenyzőknek lehetősége van megismerni a szponzoráló cégeket, akiktől a feladatokat kapják, így nagyobb esély van rá, hogy a nem aktív keresőket is megszólíthatjuk. Ennek kapcsán kérdeztük Gedai Bencét, a Tech Embassy IT közösség vezetőjét és egyik megálmodóját.
Olvass tovább

Mit tegyek, ha... - Iránytű a munkaerőpiachoz

  • 2018. szeptember 4.
Mit tegyek, ha szeretném kollégáimat a cégnél tartani, a piaci megítélésünket szilárdítani vagy javítani, a vállalatot vonzóbbá ténni? Ez csak néhány azon kérdések közül, ahol egyre nehezebb válaszokat találni a munkaerőpiacon. Ehhez nyújt segítséget a Compass bérpiaci felmérés, mint hiteles piaci információforrás.
Olvass tovább

Mit várhatunk a mesterséges intelligenciától?

  • 2018. június 27.
Vajon félnünk kell-e a mesterséges intelligenciától? Miben lehet hasznos az AI az élet különböző területein, nemcsak a munkaerőpiacot nézve? Mennyire megbízhatóak a mesterséges intelligencia döntései? És kit hibáztathatunk, ha mégsem válik be a stratégiánk? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a BlackRock, a LogMeIn és a magyar zsidó közösség vezetői.
Olvass tovább

Nő lett a világ legnagyobb autógyártójának gazdasági vezetője!

  • 2018. június 19.
A diverzitás jegyében egyre több a példa arra, hogy mindkét nem esetében vannak egyedülálló és kiváló tehetségek. A General Motors pár napja hivatalosan bejelentette, hogy Dhivya Suryadevara lett a cég gazdasági vezetője.
Olvass tovább

"Ha nagy leszek, robot leszek!"

  • 2018. április 24.
Tényleg ez lenne a HR/Toborzás jövője? Egyszer majd ezzel a mondattal ébredünk? Azért nem eszik olyan forrón a kását. Habár számos feladatot segítenek majd a mesterséges intelligenciával és tanuló algoritmusokkal ellátott rendszerek, mégsem helyettesítenek majd teljesen minden folyamatot.
Olvass tovább

Marad az "Ember" az emberi erőforrásokban! - SMART konferencia 2018

  • 2018. április 5.
Elvehetik a munkánkat a virtuális interjúztató-szűrő-recruiter rendszerek? Félnünk kell attól, hogy helyettesíthetők vagyunk? A humán faktor esszenciális a kiválasztási folyamatban?
Olvass tovább

Elismerést kaptunk!

  • 2018. március 27.
Egyik legnagyobb ügyfelünk, a BlackRock vezetői köszönetüket fejezték ki az MPS-nek a tavalyi év közös sikerei kapcsán
Olvass tovább