Gyakran ismételt kérdések az RPO-ról (GY.I.K.)

 • 2024. január 23.
 • Kategória RPO
Az RPO egy optimális megoldás megnövekedett toborzási igények, speciális szakértelmet vagy komplex megközelítést igénylő projektek professzionális rendszerben történő megvalósítására, ahol a toborzási folyamat részben vagy teljeskörűen kiszervezésre kerül az adott szakterület specialistájának. A fentiek mellett szintén javasolt RPO szolgáltatót igénybe venni, amennyiben metrikákra épülő toborzás létrehozása a cél.
Olvass tovább

Dun & Bradstreet AAA - A pénzügyileg legstabilabb cégeknek járó elismerésünk

 • 2023. november 6.
Nagy megtiszteltetés cégünk számára, hogy a Dun & Bradstreet objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepelhetünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a piacon tisztességesen járjunk el, így fontos számunkra, hogy cégünk stabilitását és megbízhatóságát egy külső szakértő ismegerősítette.
Olvass tovább

Toborzás és Employer Branding támogatása alternatív megoldásokkal? Igen, mi megcsináltuk!

 • 2023. augusztus 17.
Az utóbbi időben gomba mód szaporodnak a technológia területre fókuszáló események, meetupok és a külső-belső hackathonok vagy ideathonok sem mentek még ki a divatból! Az okuk rendkívül kézenfekvő!
Olvass tovább

Budapest Business Journal hazai HR & Recruitment TOP 50

 • 2023. augusztus 9.
 • Kategória Üzlet
Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy bekerültünk a Budapest BusinessJournal hazai HR & Recruitment vezetőinek Top 50-es listájára. Egy-egy ilyen elismerés mindig megfelelő okot ad egy kis visszatekintésre, ami most sem maradt el.
Olvass tovább

Mi is az a Recruiter on Demand?

 • 2023. július 18.
 • Kategória RPO
Amikor ideiglenes erőforrás bevonására merül fel igény a toborzási projektjeinken, akkor gyors és hatékony megoldás a Recruiter On Demand szolgáltatás, ami nem csak rugalmasságot biztosít időtartamban és szolgáltatásban, de jelentős költséget és időt is megtakaríthatunk vele.
Olvass tovább

Megfelelően célzott sourcing nélkül nincs hatékony toborzás!

 • 2023. június 13.
 • Kategória RPO
Egy nagyon egyszerű hasonlattal élve olyan lenne a recruitment sourcing nélkül, mint a zenekar dobos és basszusgitáros nélkül, hiszen ez mindennek az alapja! Ha valaki szólózgat a sarokban, akkor az is zene lesz, de ritmus és alap nélkül soha nem lesz teljes a hangzás.
Olvass tovább

Toborzási riportok szerepe

 • 2023. június 6.
 • Kategória RPO
Néhány hónapja a Recruitech prezentációnk előtt készítettünk egy felmérést, ahol a válaszadó cégek nagy része úgy nyilatkozott, hogy 2023-ban még mindig nem használnak riporting rendszert a toborzási folyamataik leképzésére és a stakeholderek döntéseinek alátámasztására. Ez már akkor is egy megdöbbentő adat volt, de vajon a jelenlegi, talán picit alacsonyabb performanciájú toborzási időszakot ezek a cégek arra fordítják, hogy kialakítsák a saját rendszerüket?
Olvass tovább

COST PER HIRE, azaz mennyibe kerül 1 fő felvétele

 • 2023. május 30.
 • Kategória RPO
Rengeteget beszélgetünk az elmúlt időszakban Cost per Hire és Cost per Offer mutatókról, és gyorsan leszögezhetjük, hogy minden iparág, cégméret, lokáció más és más eredményt ad, de a cost per hire-t befolyásolja egy ramp-up mérete, a pozíciók összetétele, a toborzási csapat felépítése és számos más eleme is a folyamatnak.
Olvass tovább

Hatékony toborzás? Kiszervezett toborzási folyamatok = RPO

 • 2023. május 26.
 • Kategória RPO
Nem mondok újdonságot azzal, hogy mennyire átalakult az elmúlt pár évben a munkaerőpiac, mindenki szembesül annak kihívásaival napi szinten, akár ramp up projektről beszélünk, akár újabb kollégák toborzásáról van szó, vagy akár fluktuáció kezelésről. A határok elmosódtak ma már a toborzás, az employer branding, marketing kommunikáció egybefonódott, így ennek megfelelően komplexebb szolgáltatási portfólióban lehet gondolkodni csak a hatékonyság érdekében.
Olvass tovább

Viszlát 2022, üdv 2023!

 • 2023. január 13.
Az ember hajlamos számvetésekre, ami kifejezetten igaz az év végi időszakra és az új év kezdetére. Hiába vannak meg a terveink, ötleteink, szerződéseink, minden év egy új nyitány, a maga kihívásaival, lehetőségeivel, bukásaival, tanulságaival és tanulásai pontjaival. Kicsit olyan ez, mint a versenysport. Hiába profi valaki, azt mondják, ha nincsen versenydrukk, izgalom valakiben, akkor ott valami nem feltétlen stimmel. Így vagyunk ezzel mi is egy-egy újabb év indulásakor. Hiszen minden év egy újabb verseny, amikor újabb kihívásokat fogalmazunk meg magunkkal és a vállalkozásunkkal szemben is. És nem hiányozhat a megvalósítás során a fűszer, ami maga az izgalom.
Olvass tovább