Karrier tanácsadás - Vezetői tanácsadás

  • 2020. január 29.
Az utóbbi időben a karrier útjukkal kapcsolatosan hozzánk fordulók kérései és igényei rendkívül szerteágazóak voltak. Ezen tapasztalatokból kiindulva összegyűjtöttük azokat az irányokat, amelyekben a leghatékonyabban tudjuk segíteni az ügyfeleink szakmai útját.
Olvass tovább

FlexIT: Rugalmasság és alternatív munkavégzési formák iránti igény az IT szakemberek körében

  • 2020. január 21.
Az MP Solutions Kft. technology/IT szakemberek körében (mintegy 2000 fő bevonásával) végzett saját kutatást a rugalmas munkavégzési formákkal kapcsolatban. A kutatást elsősorban az inspirálta, hogy évek óta érzékelhető a munkaerőpiacon (nem csak technology területen) a rugalmas munkavégzési formák növekvő fontossága - a kifejezett munkavállalói igény ezen formák iránt - és szerettük volna kvantitatív módon is megvizsgálni célirányosan ezt a tendenciát.
Olvass tovább

Akár az 1,8 millió forintos fizetés sem lehetetlen ezen a területen

  • 2020. január 6.
Akár havi bruttó 1,8 millió forint is megkereshető IT területen az MPS bérpiaci benchmark összefoglalója szerint - írja a HWSW. Jellemzően a bérek havi bruttó 400 ezer és 1,2 millió forint között találhatók. Néhány senior viszont még ennél is többet kérhet a bértárgyalásokon.
Olvass tovább

A munkaerő-kölcsönzés a megoldás

  • 2019. augusztus 22.
Magyaror­szá­gon a kölcsönzött munkavállalók aránya eléri az összfoglal­koz­tatottak 4,2–4,4 százalékát – közölték a Világgazdasággal munkaerőpiaci szakértők. Szerintük egyre több hazai cég – jellemzően iparvállalat – kedveli meg e foglalkoztatási formát.
Olvass tovább

Az elvárásnak nem száz százalékban megfelelők is kaphatnak állást

  • 2019. június 28.
Akár diploma nélkül is taníthatnak a jövőben a pályakezdő pedagógusok, ezzel kívánják enyhíteni a munkaerőhiányt az oktatásban. A Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint a vállalatok is hasonló problémával küzdenek. Gyakran pedig a nem teljesen megfelelő jelentkezőket is felveszik, csak hogy legyen elegendő emberük.
Olvass tovább

Vajon a mesterséges intelligencia méri a motivációt és a szakmai iránti elhivatottságot egy önéletrajzban? - Digitális kiválasztás a valóságban

  • 2019. február 22.
Habár hasznosak és elengedhetetlenek a digitális megoldások a HR és toborzás területén, kétséges, hogy képesek lesznek-e egy "sajtpapírra írt" önéletrajzban észrevenni a motivációt vagy az "őrült zseniket". Vizsgáljuk meg milyen eszközökkel könnyíthetjük a munkánkat és mire alkalmasak az innovatív megoldások.
Olvass tovább

Alternatív toborzási módszer kell? Mit szólsz egy fejlesztői versenyhez?

  • 2018. szeptember 18.
Amikor a hagyományos megkeresések egyre kevesebb sikert hoznak a cégek kiválasztási szakembereinek, érdemes szétnézni, hogy milyen lehetőségek vannak még a célcsoportok megszólítására. Érdemes észrevennünk, hogy ott találjuk meg őket a legkönnyebben, ahová önként és érdeklődésük miatt mennek el. Ebben segítenek a fejlesztői versenyek, mint például a ChaosStack és a JUNCTIONxBudapest, amelyek közül a hazai ötletből létrejött ChaosStack ebben a hónapban kerül megrendezésre, szeptember 29-én. Míg egy versenyen természetesen nem az elsődleges témakör a toborzás, a versenyzőknek lehetősége van megismerni a szponzoráló cégeket, akiktől a feladatokat kapják, így nagyobb esély van rá, hogy a nem aktív keresőket is megszólíthatjuk. Ennek kapcsán kérdeztük Gedai Bencét, a Tech Embassy IT közösség vezetőjét és egyik megálmodóját.
Olvass tovább

Mit tegyek, ha... - Iránytű a munkaerőpiachoz

  • 2018. szeptember 4.
Mit tegyek, ha szeretném kollégáimat a cégnél tartani, a piaci megítélésünket szilárdítani vagy javítani, a vállalatot vonzóbbá ténni? Ez csak néhány azon kérdések közül, ahol egyre nehezebb válaszokat találni a munkaerőpiacon. Ehhez nyújt segítséget a Compass bérpiaci felmérés, mint hiteles piaci információforrás.
Olvass tovább

Mit várhatunk a mesterséges intelligenciától?

  • 2018. június 27.
Vajon félnünk kell-e a mesterséges intelligenciától? Miben lehet hasznos az AI az élet különböző területein, nemcsak a munkaerőpiacot nézve? Mennyire megbízhatóak a mesterséges intelligencia döntései? És kit hibáztathatunk, ha mégsem válik be a stratégiánk? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a BlackRock, a LogMeIn és a magyar zsidó közösség vezetői.
Olvass tovább

Nő lett a világ legnagyobb autógyártójának gazdasági vezetője!

  • 2018. június 19.
A diverzitás jegyében egyre több a példa arra, hogy mindkét nem esetében vannak egyedülálló és kiváló tehetségek. A General Motors pár napja hivatalosan bejelentette, hogy Dhivya Suryadevara lett a cég gazdasági vezetője.
Olvass tovább