Viszlát 2022, üdv 2023!

  • 2023. január 13.
Az ember hajlamos számvetésekre, ami kifejezetten igaz az év végi időszakra és az új év kezdetére. Hiába vannak meg a terveink, ötleteink, szerződéseink, minden év egy új nyitány, a maga kihívásaival, lehetőségeivel, bukásaival, tanulságaival és tanulásai pontjaival. Kicsit olyan ez, mint a versenysport. Hiába profi valaki, azt mondják, ha nincsen versenydrukk, izgalom valakiben, akkor ott valami nem feltétlen stimmel. Így vagyunk ezzel mi is egy-egy újabb év indulásakor. Hiszen minden év egy újabb verseny, amikor újabb kihívásokat fogalmazunk meg magunkkal és a vállalkozásunkkal szemben is. És nem hiányozhat a megvalósítás során a fűszer, ami maga az izgalom.
Olvass tovább

Elindult a Compass-Plus

  • 2020. december 18.
Társadalmi felelősségvállalásunk fényében elindult a Compass-Plus projektünk, amit nyugodtan nevezhetünk szerelemgyerekünknek. A Compass-Plus a hosszú évek alatt, híd szerepünkben szerzett ismeretanyagunkat hivatott átadni, többek között edukálva mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldalt. Célunk bemutatni a dinamikusan fejlődő hazai és regionális munkaerőpiacot, transzparens felületet biztosítani a külföldről hazatérőknek az állami ösztönzők bemutatására.
Olvass tovább

Bérfelmérés hatásai

  • 2020. október 28.
A cégek jelentős része szívesen áldoz pénzt employer branding tevékenység támogatására, szervezetfejlesztésre, külső marketing tevékenységre, reklámra, rendezvény szponzorációra. Ezzel szemben ha megkérdezik arról, hogy készített-e testre szabott salary benchmarkot, akkor az a válasz, hogy „Minek? Hiszen letöltöttem XY cég ingyenes tanulmányát. Megteszi az is.” Mi is publikálunk országos elemzést minden évben, amely régiónkét megmutatja a leggyakoribb pozíciók átlagbéreit (legalacsonyabb, közép és legmagasabb), de ez maximum referencia pontként szolgálhat a piaci bérek viszonylatában. nem specifikus, így előfordulhat, hogy almát hasonlítunk körtéhez.
Olvass tovább

Karrier tanácsadás - Vezetői tanácsadás

  • 2020. január 29.
Az utóbbi időben a karrier útjukkal kapcsolatosan hozzánk fordulók kérései és igényei rendkívül szerteágazóak voltak. Ezen tapasztalatokból kiindulva összegyűjtöttük azokat az irányokat, amelyekben a leghatékonyabban tudjuk segíteni az ügyfeleink szakmai útját.
Olvass tovább

FlexIT: Rugalmasság és alternatív munkavégzési formák iránti igény az IT szakemberek körében

  • 2020. január 21.
Az MP Solutions Kft. technology/IT szakemberek körében (mintegy 2000 fő bevonásával) végzett saját kutatást a rugalmas munkavégzési formákkal kapcsolatban. A kutatást elsősorban az inspirálta, hogy évek óta érzékelhető a munkaerőpiacon (nem csak technology területen) a rugalmas munkavégzési formák növekvő fontossága - a kifejezett munkavállalói igény ezen formák iránt - és szerettük volna kvantitatív módon is megvizsgálni célirányosan ezt a tendenciát.
Olvass tovább

Akár az 1,8 millió forintos fizetés sem lehetetlen ezen a területen

  • 2020. január 6.
Akár havi bruttó 1,8 millió forint is megkereshető IT területen az MPS bérpiaci benchmark összefoglalója szerint - írja a HWSW. Jellemzően a bérek havi bruttó 400 ezer és 1,2 millió forint között találhatók. Néhány senior viszont még ennél is többet kérhet a bértárgyalásokon.
Olvass tovább

A munkaerő-kölcsönzés a megoldás

  • 2019. augusztus 22.
Magyaror­szá­gon a kölcsönzött munkavállalók aránya eléri az összfoglal­koz­tatottak 4,2–4,4 százalékát – közölték a Világgazdasággal munkaerőpiaci szakértők. Szerintük egyre több hazai cég – jellemzően iparvállalat – kedveli meg e foglalkoztatási formát.
Olvass tovább

Az elvárásnak nem száz százalékban megfelelők is kaphatnak állást

  • 2019. június 28.
Akár diploma nélkül is taníthatnak a jövőben a pályakezdő pedagógusok, ezzel kívánják enyhíteni a munkaerőhiányt az oktatásban. A Világgazdaság által megkérdezett szakértők szerint a vállalatok is hasonló problémával küzdenek. Gyakran pedig a nem teljesen megfelelő jelentkezőket is felveszik, csak hogy legyen elegendő emberük.
Olvass tovább

Vajon a mesterséges intelligencia méri a motivációt és a szakmai iránti elhivatottságot egy önéletrajzban? - Digitális kiválasztás a valóságban

  • 2019. február 22.
Habár hasznosak és elengedhetetlenek a digitális megoldások a HR és toborzás területén, kétséges, hogy képesek lesznek-e egy "sajtpapírra írt" önéletrajzban észrevenni a motivációt vagy az "őrült zseniket". Vizsgáljuk meg milyen eszközökkel könnyíthetjük a munkánkat és mire alkalmasak az innovatív megoldások.
Olvass tovább

Alternatív toborzási módszer kell? Mit szólsz egy fejlesztői versenyhez?

  • 2018. szeptember 18.
Amikor a hagyományos megkeresések egyre kevesebb sikert hoznak a cégek kiválasztási szakembereinek, érdemes szétnézni, hogy milyen lehetőségek vannak még a célcsoportok megszólítására. Érdemes észrevennünk, hogy ott találjuk meg őket a legkönnyebben, ahová önként és érdeklődésük miatt mennek el. Ebben segítenek a fejlesztői versenyek, mint például a ChaosStack és a JUNCTIONxBudapest, amelyek közül a hazai ötletből létrejött ChaosStack ebben a hónapban kerül megrendezésre, szeptember 29-én. Míg egy versenyen természetesen nem az elsődleges témakör a toborzás, a versenyzőknek lehetősége van megismerni a szponzoráló cégeket, akiktől a feladatokat kapják, így nagyobb esély van rá, hogy a nem aktív keresőket is megszólíthatjuk. Ennek kapcsán kérdeztük Gedai Bencét, a Tech Embassy IT közösség vezetőjét és egyik megálmodóját.
Olvass tovább